Krůtí polévka s rajčátky

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g krůtích prsou
1 menší cibule
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky gulášového koření
1 lžička Mexického koření
1/2 žluté papriky
8 malých rajčátek
3 brambory
1 kostka bujónu
jíška
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.

  2. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme maso nakrájené na malé kostičky a za stálého míchání ho krátce opečeme.

  3. Přidáme gulášové a mexické koření, zamícháme a ihned zalijeme vodou.

  4. Přikryté s kostkou bujónu vaříme asi 20 minut.

  5. Mezitím si očistíme papriku a oškrábeme brambory. Obojí nakrájíme na malé kostičky.

  6. K měkkému krůtímu masu přidáme papriku a brambory a po chvilce zahustíme jíškou.

  7. Povaříme do změknutí brambor a poté přidáme rajčátka nakrájené na poloviny, nebo čtvrtiny.

  8. Necháme přejít varem, odstavíme a dochutíme oreganem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!