Falešný medovník

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 kelímky smetany ke šlehání - 33%
3 balíčky karamelových sušenek Lotus
3-5 balíčků ztužovačů šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Do vhodné nádoby naskládáme karamelové sušenky Lotus, které podávají v restauracích ke kávě, ale dají se běžně koupit v obchodech (Hypernova, atd.). Sušenky skládáme v poměru 3 x 9 nebo 3 x 8.

  2. Následně ušleháme ze šlehačky a ztužovače pevný krém. Přidáme tolik ztužovače, aby krém byl opravdu pevný.

  3. Připravený krém mažeme na jednotlivá patra (tedy na první patro namažeme 1/4 krému a ostatní patra mažeme stejně, aby nám zůstal krém i na vrch a boky).

  4. Na vrchní díl falešného medovníku nasekáme nebo nadrobíme zbylé sušenky, aby pokryly vršek. Připravený falešný medovník necháme 24 hodin odpočinout v lednici.

  5. Falešný medovník podáváme jako zákusek ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!