Bábovka obarvená perníkem

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky (obsah 200 ml)
1,5 hrnku cukru
1,5 hrnku mléka
necelý hrnek oleje
prášek do pečiva
3 vejce
kakao
citronová kůra
rum
strouhaný perník

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, vajec, oleje, prášku do pečiva a mléka umíchejte těsto a rozdělte do třech misek.

  2. Do jednoho těsta zamíchejte kakao, do druhého strouhaný perník (3-4 lžíce) a rum, do světlého přimíchejte citronovou kůru.

  3. Všechna těsta nalijte střídavě do vymazané a strouhankou vysypané formy a ve vyhřáté troubě upečte cca 50 minut, podle trouby. Bábovka je krásně vláčná a voňavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!