Omáčka na enchiladas
Recepty, OmáčkySuroviny
- 3 PL rostlinného oleje
- 2 PL hladké mouky
- 225 g rajčatového protlaku
- 1,5 PL mletého chilli
- 2 KL kmínu (římský kmín, comino)
- 1/2 KL granulovaného česneku
- 1/4 KL soli
- 1 hrnek (240 ml) zeleninového vývaru
Postup Omáčka na enchiladas
Postup přípravy receptu
-
Ve středně velkém hrnci rozehřejeme olej, přidám mouku a metlou řádně promícháme, necháme vařit cca 3 minuty.
Přidáme rajčatový protlak, opět řádně promícháme, potom všechno koření, sůl.
Nakonec vmícháme zeleninový vývar, řádně metlou promícháme a necháme vařit za pravidelného míchání na mírném stupni cca 10 minut.