Omáčka na enchiladas

Recepty, Omáčky

Suroviny

3 PL rostlinného oleje
2 PL hladké mouky
225 g rajčatového protlaku
1,5 PL mletého chilli
2 KL kmínu (římský kmín, comino)
1/2 KL granulovaného česneku
1/4 KL soli
1 hrnek (240 ml) zeleninového vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Ve středně velkém hrnci rozehřejeme olej, přidám mouku a metlou řádně promícháme, necháme vařit cca 3 minuty.

  2. Přidáme rajčatový protlak, opět řádně promícháme, potom všechno koření, sůl.

  3. Nakonec vmícháme zeleninový vývar, řádně metlou promícháme a necháme vařit za pravidelného míchání na mírném stupni cca 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!