Nachos party

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Guacamole:
1 zralé avokádo
1 menší rajče
citronová šťáva
sůl
pepř
1/2 stroužku česneku
Rajčatová salsa
1 velká rajčata
1 stroužek česneku
hrst čerstvých lístků bazalky
sůl
pepř
Hummus:
1 hrnek cizrny (uvařené nebo konzervované)
2 lžíce sezamové pasty tahini
1 lžíce oleje
1/2 stroužku česneku
citronová šťáva
římský kmín
sůl
pepř
nachos lupínky
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Guacamole: Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužninu a vidličkou ji trochu rozmačkáme. Rajče rozpůlíme a odstraníme tekutý vnitřek (můžeme si ho schovat do nějakého dalšího pokrmu). Dužninu pokrájíme na drobné kostičky. Rozmačkané avokádo smícháme s nakrájeným rajčetem a prolisovaným česnekem. Zakápneme citronovou šťávou a podle chuti osolíme a opepříme.

  2. Rajčatová salsa: Rajčata rozpůlíme, odstraníme tekutý vnitřek a dužninu pokrájíme na drobné kostičky. Vmícháme prolisovaný česnek a drobně nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Hummus: Cizrnu nasypeme do nádoby vhodné k mixování, přilijeme 50 ml studené vody a rozmixujeme ponorným mixérem na jemnou kaši. Přidáme citronovou šťávu, olej, tahini, prolisovaný česnek, římský kmín a sůl. Dobře promícháme a případně podle potřeby zředíme ještě trochou studené vody.

  4. Všechny připravené dipy naservírujeme na mističky doprostřed stolu a doplníme lupínky nachos. Ty můžeme před servírováním ještě rozložit na plech, posypat strouhaným sýrem a krátce zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!