Amur na rajčatech a bílém víně
Recepty, RybySuroviny
- 1 středně velký amur nebo polovina většího
- 1 velká cibule
- 3 velká rajčata
- 2 lžíce másla
- kousek citrónu
- 200 ml bílého vína
- sůl
- pepř
- 2-3 bobkové listy
- sladká paprika
- 3-4 kuličky nového koření
- 3-4 stroužky česneku
Postup Amur na rajčatech a bílém víně
Postup přípravy receptu
-
Rybu nakrájíme na podkovy, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet.
Cibuli nakrájíme na klínky a lehce opečeme na rozehřátém másle. Připravenou cibuli dáme na dno zapékací misky, na ni dáme nakrájená rajčata, porce ryby, česnek nasekaný na plátky, koření a vše jemně posypeme sladkou paprikou. Nakonec rybu podlijeme vínem a vložíme do trouby, rozehřáté na 220°C. Pečeme asi 30 minut dozlatova.