Amur na rajčatech a bílém víně

Recepty, Ryby

Suroviny

1 středně velký amur nebo polovina většího
1 velká cibule
3 velká rajčata
2 lžíce másla
kousek citrónu
200 ml bílého vína
sůl
pepř
2-3 bobkové listy
sladká paprika
3-4 kuličky nového koření
3-4 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Rybu nakrájíme na podkovy, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet.

  2. Cibuli nakrájíme na klínky a lehce opečeme na rozehřátém másle. Připravenou cibuli dáme na dno zapékací misky, na ni dáme nakrájená rajčata, porce ryby, česnek nasekaný na plátky, koření a vše jemně posypeme sladkou paprikou. Nakonec rybu podlijeme vínem a vložíme do trouby, rozehřáté na 220°C. Pečeme asi 30 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!