Rybí kousky v lahodné marinádě

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kapr nebo amur
100 ml tatarské omáčky
1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice
80 ml piva
2 lžíce bramborového škrobu
3 stroužky utřeného česneku
šťáva z 1/2 citrónu
1 lžička mleté papriky (podle chuti sladké nebo pálivé)
1 lžička drceného kmínu
1 lžička pepře
1 lžička soli
2 lžíce nasekané petrželky
1 šálek polohrubé mouky
2 lžičky grilovacího koření
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme marinádu: smícháme tatarku, hořčici, pivo, škrob, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, po lžičce papriky, kmínu, pepře a soli a nakonec sekanou petrželku.

  2. Rybu naporcujeme na menší kousky, je lépe, stáhneme-li kůži a porce rybky naložíme do marinády. Necháme odležet v chladu nejméně přes noc, ale lepší je vydržet dva dny. Polohrubou mouku smícháme s grilovacím kořením, marinované kousky ryby obalujeme v mouce a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!