Rybí kousky v lahodné marinádě
Recepty, RybySuroviny
- 1 kapr nebo amur
- 100 ml tatarské omáčky
- 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice
- 80 ml piva
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 3 stroužky utřeného česneku
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1 lžička mleté papriky (podle chuti sladké nebo pálivé)
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 1 šálek polohrubé mouky
- 2 lžičky grilovacího koření
- olej na smažení
Postup Rybí kousky v lahodné marinádě
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme marinádu: smícháme tatarku, hořčici, pivo, škrob, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, po lžičce papriky, kmínu, pepře a soli a nakonec sekanou petrželku.
Rybu naporcujeme na menší kousky, je lépe, stáhneme-li kůži a porce rybky naložíme do marinády. Necháme odležet v chladu nejméně přes noc, ale lepší je vydržet dva dny. Polohrubou mouku smícháme s grilovacím kořením, marinované kousky ryby obalujeme v mouce a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova.