Nachos se sýrovo-rajčatovým dipem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 balíčky nachos (po 125 g), může být i extrudovaný kukuřičný chléb
200 g lučiny
1 pomazánkové máslo bez příchuti
400 g rajčatové salsy s paprikami (může být i hotová omáčka na těstoviny)
1 střední cibule (může být červená)
200 g Blaťáckého zlata

Postup přípravy receptu

  1. Pokrm lze připravit v jedné větší ohnivzdorné keramické nebo skleněné misce, z níž si všichni nabírají jednotlivá sousta pomocí nachos, ale v této době je lepší naporcovat dip do menších mističek na jednu porci.

  2. Do každé mističky dáme adekvátní část pomazánkového másla, lučiny a trochu rozmícháme vidličkou. Posypeme cibulí nakrájenou na jemné kroužky a zalijeme omáčkou. Navrch nasypeme sýr, nastrouhaný na hrubším struhadle. Mistička může být zarovnaná po okraj.

  3. Rozehřejeme troubu cca na 200 stupňů, mističky narovnáme na pečící plech a necháme pokrm zapéci, až sýr dostane hnědo-zlatavou barvu, trvá to jen pár minut.

  4. Horké mističky opatrně postavíme na talíř a servírujeme s nachos, jimiž si každý nabírá jednotlivá sousta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!