Sardelková /ančovičková/omáčka s kuřecím plátkem

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 cibule
1 plná lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
4-5 ančoviček /sardelek/
cca 300-400 ml vývaru
100 ml smetany 31%
pár kapek z citronu
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky a přes fólií je lehce naklepeme. Ve vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky opečeme z každé strany, cca 3-4 minuty a vytáhneme. Uchováváme v teple.

  2. Do pánve přidáme máslo a po rozpuštění drobně nakrájenou cibuli a sardelky. Necháme zpěnit a přidáme mouku. Chvíli jíšku restujeme a zalijeme chladným vývarem. Přivedeme k varu a vaříme s občasným mícháním 10-15 minut.

  3. Vlijeme smetanu, případně zředíme a propasírujeme, nebo projedeme ponorným mixérem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a vrátíme maso. Společně prohřejeme a podáváme s těstovinami, noky nebo vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!