Sardelková /ančovičková/omáčka s kuřecím plátkem
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 1 plná lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 4-5 ančoviček /sardelek/
- cca 300-400 ml vývaru
- 100 ml smetany 31%
- pár kapek z citronu
- sůl
- pepř
- olej
Postup Sardelková /ančovičková/omáčka s kuřecím plátkem
Postup přípravy receptu
-
Prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky a přes fólií je lehce naklepeme. Ve vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky opečeme z každé strany, cca 3-4 minuty a vytáhneme. Uchováváme v teple.
Do pánve přidáme máslo a po rozpuštění drobně nakrájenou cibuli a sardelky. Necháme zpěnit a přidáme mouku. Chvíli jíšku restujeme a zalijeme chladným vývarem. Přivedeme k varu a vaříme s občasným mícháním 10-15 minut.
Vlijeme smetanu, případně zředíme a propasírujeme, nebo projedeme ponorným mixérem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a vrátíme maso. Společně prohřejeme a podáváme s těstovinami, noky nebo vařenými bramborami.