Kedlubny dušené s paprikovým krémem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 větší kedlubny
1 cibule
100 g slaniny
2 stroužky česneku
2 PL papriková pasta (použila jsem od Hamé, jmenuje se SABA, odkaz zde)
100 ml smetany na vaření
3 PL zakysané smetany
kousek másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou. Přidáme na hranolky nakrájené kedlubny, osolíme, opepříme a podlijeme malinko vodou. Na mírném ohni dusíme doměkka. Nakonec vmícháme paprikový krém, rozdrcený česnek a obě ohřáté smetany. Ještě chvilku provaříme do požadované hustoty. Můžeme podávat pouze s brambory nebo s kusem masa, třeba uzeným.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!