Kedlubny dušené s paprikovým krémem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 větší kedlubny
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- 2 PL papriková pasta (použila jsem od Hamé, jmenuje se SABA, odkaz zde)
- 100 ml smetany na vaření
- 3 PL zakysané smetany
- kousek másla
- sůl
- pepř
Postup Kedlubny dušené s paprikovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou. Přidáme na hranolky nakrájené kedlubny, osolíme, opepříme a podlijeme malinko vodou. Na mírném ohni dusíme doměkka. Nakonec vmícháme paprikový krém, rozdrcený česnek a obě ohřáté smetany. Ještě chvilku provaříme do požadované hustoty. Můžeme podávat pouze s brambory nebo s kusem masa, třeba uzeným.