Monte

Recepty, Pro děti

Suroviny

Tmavý oříškový krém:
1/2 l mléka
1 pudink
1 lžíce moučkový cukr
100 g čokoláda na vaření
50 g lískových ořechů
50 g másla
Světlý smetanový krém:
3 zakysané smetany
3 ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme 400 ml mléka, osladíme lžící cukru, rozlámeme do něj celou čokoládu na vaření (já dávám mléčnou klasickou, jelikož hořkou nemáme moc rádi) a ohříváme dokud se čokoláda nerozpustí.

  2. Pak přidáme zbytek mléka s rozmíchaným čokoládovým pudinkem a vaříme do zhoustnutí.

  3. Nakonec přidáme mleté oříšky a ještě krátce povaříme.

  4. Krém necháme vychladnout a vyšleháme společně s máslem.

  5. V další míse smícháme kysané smetany s vanilkovými cukry a světlý krém je také hotov.

  6. Na dno skleničky dáme světlý smetanový krém, na něj tmavý oříškový krém a na něj opět světlý smetanový krém. Takto postupujeme dokud není sklenička plná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!