Enchiladas s mletým hovězím

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na masovou směs:
2 PL oleje
1 středně velká cibule nakrájená na jemno
250 g mletého hovězího masa
80 g mražené kukuřice
100 g konzervovaných fazolí ve slaném nálevu
225 g čedaru nastrouhaného
1/2 KL římského kmínu
1/2 KL soli
1/4 KL černého mletého pepře
2 PL nasekaného čerstvého koriandru
16 - 20 pšeničných tortil velikosti 6
360 ml omáčky na enchiladas
Na ozdobu:
nakrájené rajče
nasekaný koriandr
nakrájené avokádo

Postup přípravy receptu

  1. 1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání smažíme cca 5 minut dokud nezesklovatí.

  2. 2. Přidáme maso, sůl, pepř a kumín. Promícháme a osmažíme ze všech stran. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném stupni cca 30 minut.

  3. 3. Sundáme z plotny a vmícháme do masa 8 PL omáčky na enchiladas, koriandr a 125 g čedaru.

  4. Dokončení:

  5. 4. Směsí naplníme připravené tortilly a srolujeme.

  6. 5. Na dno zapékací mísy dáme polovinu zbylé omáčky na enchiladas a na ní rovnoměrně vyskládáme naplněné tortilly. Na ně nalijeme zbylou omáčku. Zapékací mísu přikryjeme alobalem.

  7. 6. Troubu předehřejeme na 250°C a pečeme 25 minut. Potom sundáme alobal, enchiladas posypeme sýrem a zapečeme dalších 5 minut dokud se sýr nerozpustí.

  8. 7. Ozdobíme nakrájeným rajčetem, koriandrem, avokádem.

  9. 8. Podávám s mexickou rýží, salsou, kysanou smetanou, atp.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!