Enchiladas s kuřecím a vepřovým masem a žampióny

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g drůbežích prsou
200-300 g vepřové kýty nebo kotlet
sůl
pepř
bazalka
cukr
grilovací koření
trocha chilli
žampiony čerstvé
4 cibulky jarní
loupaná rajčata v plechovce (krájená)
mražená kukuřice (popř. z plechovky)
bílé fazole z plechovky
červené fazole z plechovky
malý protlak - pyré
6 ks tortilly (já měla pšeničné z Kauflandu, 6 ks v balení)
zakysaná smetana
cca 300 g Cheddaru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme pepřem a grilovacím kořením, osolíme a restujeme na oleji v pánvi. Až se zatáhne, přilijeme trošku vody a dusíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Když je maso poloměkké, přihodíme žampiony a dále dusíme doměkka. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a na trošce oleje ji orestujeme v hrnci. Přihodíme k ní mraženou kukuřici, scezené fazole, rajčata a protlak.

  3. Směs osolíme, opepříme, ochutíme bazalkou a cukrem. Pak přisypeme trochu chilli. Necháme provařit.

  4. Nachystáme zapékací mísu a nebo pekáč. Na dno vlijeme trošku omáčky. Troubu rozehřejeme na 180-200 stupňů. Cheddar nastrouháme najemno.

  5. Vezmeme tortillu a do každé dáme masovou směs, polijeme trochou omáčky, posypeme sýrem a zabalíme.

  6. Takto připravenou tortillu vložíme do zapékací misky. Až to uděláme se všemi, tak tortilly v míse zalijeme zbytkem omáčky, lžící dáme nahoru zakysanou smetanu a zasypeme zbytkem sýra. Pečeme cca 20-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!