Enchiladas s kuřecím a vepřovým masem a žampióny
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g drůbežích prsou
- 200-300 g vepřové kýty nebo kotlet
- sůl
- pepř
- bazalka
- cukr
- grilovací koření
- trocha chilli
- žampiony čerstvé
- 4 cibulky jarní
- loupaná rajčata v plechovce (krájená)
- mražená kukuřice (popř. z plechovky)
- bílé fazole z plechovky
- červené fazole z plechovky
- malý protlak - pyré
- 6 ks tortilly (já měla pšeničné z Kauflandu, 6 ks v balení)
- zakysaná smetana
- cca 300 g Cheddaru
Postup Enchiladas s kuřecím a vepřovým masem a žampióny
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme pepřem a grilovacím kořením, osolíme a restujeme na oleji v pánvi. Až se zatáhne, přilijeme trošku vody a dusíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
Když je maso poloměkké, přihodíme žampiony a dále dusíme doměkka. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a na trošce oleje ji orestujeme v hrnci. Přihodíme k ní mraženou kukuřici, scezené fazole, rajčata a protlak.
Směs osolíme, opepříme, ochutíme bazalkou a cukrem. Pak přisypeme trochu chilli. Necháme provařit.
Nachystáme zapékací mísu a nebo pekáč. Na dno vlijeme trošku omáčky. Troubu rozehřejeme na 180-200 stupňů. Cheddar nastrouháme najemno.
Vezmeme tortillu a do každé dáme masovou směs, polijeme trochou omáčky, posypeme sýrem a zabalíme.
Takto připravenou tortillu vložíme do zapékací misky. Až to uděláme se všemi, tak tortilly v míse zalijeme zbytkem omáčky, lžící dáme nahoru zakysanou smetanu a zasypeme zbytkem sýra. Pečeme cca 20-30 minut.