Plněné a smažené žampiony
Recepty, HoubySuroviny
- 8 celých žampionů
- 1 řapík celeru
- 50 g anglické slaniny
- 50 g eidamu
- 50 g nivy
- 50 polosuchého salámu
- 2 vejce
- 1 lžíce smetany
- petrželka(pažitka)
- pepř
- sůl
- trojobal:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka a sůl
Postup Plněné a smažené žampiony
Postup přípravy receptu
-
U žampionů oddělíme nožičky, které buď nastrouháme, nebo nasekáme na maličké kousky, zrovna tak nastrouháme oba sýry, polosuchý salám i řapíkatý celer - pokud nám nejde strouhat, tak nadrobno posekáme a anglickou slaninu s pažitkou také nakrájíme nadrobno.
Všechno dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu, pepř, osolíme(pozor!niva je slaná) a promícháme, pokud by se nám hmota zdála řídká, můžeme přidat malinko strouhanky-nebylo však třeba.
Touto hmotou naplníme hlavičky žampionů do kopule, která bude tvořit téměř kuličku.
Když máme připraveno, obalíme v trojobalu, nejprve v hladké mouce, pak v našlehaném osoleném vejci a nakonec ve strouhance.
Pak už jen usmažíme na oleji dozlatova po obou stranách.