Mexická rýže
Recepty, Mleté masoSuroviny
- rýži 3 sáčky
- 1 cibule
- 500 g mletého masa (půl na půl hovězí a vepřové)
- Mexická směs mražená nebo také v konzervě
- 2 menší stroužky česneku
- rajčatové pyré (možno použít kečup)
- chilli papričky sušené
- pepř
- sůl
- olej
- strouhaný parmazán a nebo jakýkoliv co máme rádi
- příloha
- rajče nebo okurka
Postup Mexická rýže
Postup přípravy receptu
-
Dáme na olej zesklovatět cibulku, po chvilce přihodíme nasekaný česnek třikrát promícháme a přihodíme mleté maso a celé pěkně zlehka opečeme(oddělujeme od sebe), poté necháme podusit.
Dáme uvařit propláchnutou rýži.
Jak se nám už zdá maso napůl měkoučké přihodíme zeleninu mraženou (jestliže máme z konzervy dáme později), osolíme, opepříme a nezapomeneme na chilli (pozor na ostrost, kdo má malé děti nedá třeba vůbec) a rajčatové pyré a zase chvilku podusíme.
A nyní přijde na řadu uvařená a okapaná rýže, kterou vsypeme přímo k této podušené směsi v pekáči kulatém nebo v jakém zapékáme těstoviny apod. Pořádně promícháme a klidně ochutnáme a podle potřeby dochutíme.
Pak zapečeme na 200°C asi 10 minut, poté stáhneme na 180°C a zase 10 min. Vyndáme a nebo necháme v troubě 5 min. odpočinout.
Zatím si připravíme nastrouhaný sýr a rajče s okurkou.
Poté upravené na talíři posypeme sýrem a pár kousků rajčete a okurky, klidně i řepy nebo jakékoliv zeleniny, kterou máme rádi.