Mexická rýže

Recepty, Mleté maso

Suroviny

rýži 3 sáčky
1 cibule
500 g mletého masa (půl na půl hovězí a vepřové)
Mexická směs mražená nebo také v konzervě
2 menší stroužky česneku
rajčatové pyré (možno použít kečup)
chilli papričky sušené
pepř
sůl
olej
strouhaný parmazán a nebo jakýkoliv co máme rádi
příloha
rajče nebo okurka

Postup přípravy receptu

  1. Dáme na olej zesklovatět cibulku, po chvilce přihodíme nasekaný česnek třikrát promícháme a přihodíme mleté maso a celé pěkně zlehka opečeme(oddělujeme od sebe), poté necháme podusit.

  2. Dáme uvařit propláchnutou rýži.

  3. Jak se nám už zdá maso napůl měkoučké přihodíme zeleninu mraženou (jestliže máme z konzervy dáme později), osolíme, opepříme a nezapomeneme na chilli (pozor na ostrost, kdo má malé děti nedá třeba vůbec) a rajčatové pyré a zase chvilku podusíme.

  4. A nyní přijde na řadu uvařená a okapaná rýže, kterou vsypeme přímo k této podušené směsi v pekáči kulatém nebo v jakém zapékáme těstoviny apod. Pořádně promícháme a klidně ochutnáme a podle potřeby dochutíme.

  5. Pak zapečeme na 200°C asi 10 minut, poté stáhneme na 180°C a zase 10 min. Vyndáme a nebo necháme v troubě 5 min. odpočinout.

  6. Zatím si připravíme nastrouhaný sýr a rajče s okurkou.

  7. Poté upravené na talíři posypeme sýrem a pár kousků rajčete a okurky, klidně i řepy nebo jakékoliv zeleniny, kterou máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!