Vepřové plátky na zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 200 g vepřové kýty nebo jiného libového masa
- 100 g mražené zeleniny-hrášek mrkev
- 60 g kyselých okurek
- 30 g oleje
- sůl
- kmín
- pepř
- 3 stroužky česneku
- 1/4 kostky masoxu
- 1 lžička hladké mouky
Postup Vepřové plátky na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a pokmínujeme a zprudka orestujeme na oleji z obou stran a přidáme hrášek s mrkví.
Zalijeme troškou vody, přidáme masox a nadrobno nakrájený česnek a dusíme doměkka.
Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájené okurky a přimícháme v mouku rozšlehanou v trošce vody a provaříme. Podáváme s rýží, nebo brambory.