Vepřové plátky na zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 g vepřové kýty nebo jiného libového masa
100 g mražené zeleniny-hrášek mrkev
60 g kyselých okurek
30 g oleje
sůl
kmín
pepř
3 stroužky česneku
1/4 kostky masoxu
1 lžička hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a pokmínujeme a zprudka orestujeme na oleji z obou stran a přidáme hrášek s mrkví.

  2. Zalijeme troškou vody, přidáme masox a nadrobno nakrájený česnek a dusíme doměkka.

  3. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájené okurky a přimícháme v mouku rozšlehanou v trošce vody a provaříme. Podáváme s rýží, nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!