Pečené vepřové koleno na pivě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové koleno 1kg
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
oregano
pivo
hořčice
křen
chleba
rohlíky

Postup přípravy receptu

  1. Koleno nasolíme a vetřeme prolisovaný česnek. U

  2. kosti uděláme tenkým nožíkem dírku, do které strčíme taky kousek česneku a trochu nasolíme.

  3. Na dno pekáče položíme na tenká kolečka nakrájenou cibuli.

  4. Nalijeme trochu piva. Na to položíme koleno, které zlehka posypeme oregánem.

  5. Dáme péct. Nejprve na 130°C- 2 hodiny. Potom na 150°C- 1,5 hod. Ke konci troubu přepneme na gril(200°C) a necháme udělat křupavou kůžičku- 0,5 hod.

  6. Podle potřeby podléváme pivem. Podáváme s hořčicí, křenem a rohlíkem či chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!