Úsporná žemlovka bez mléka
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 6 rohlíků
- 3-4 jablka podle velikosti
- cukr podle chuti
- mletá skořice
- Rama či jiný tuk může být i máslo na vymazání formy
Postup Úsporná žemlovka bez mléka
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na tenké plátky jako na jednohubky.
Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, pokud jsou pěkná i se slupkou.
Formu vymažeme tukem, nejlepší je rama nepřipeče se to a dobře se vyndavá. Vymažeme i boky formy.
Dáme plátky rohlíků na dno formy a i na boky. Kraje rohlíků si schovávám na povrch. Na ně dáme strouhaná jablka (půlka množství), posypeme troškou cukru (nemusí být, pokud jsou jablka sladká), dále posypeme mletou skořicí a dáme další vrstvu rohlíků. Na ně dáme zbytek jablek a opět posypeme skořicí a cukrem. Nakonec dáme zbytek rohlíků na povrch, já je posypu trochou cukru i skořicí a dám ještě kousky ramy.
Dáme zapéct do trouby na 180 stupňů horkovzdušné trouby asi na 30-40 minut, záleží na troubě. Povrch by měl být trochu nahnědlý a křupavý. Dobrou chuť