Domácí chléb se sušenými rajčaty a pórkem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 ml vody
500 g hladká mouky
1/4 kostky kvasnic
2 čl soli
1 čl cukru krupice
1-2 čl kmínu drceného nebo i celého
7-8 ks sušených rajčat
3 Pl nakrájeného pórku
2 PL lněného semínka

Postup přípravy receptu

  1. Těsto připravuji v pekárně - všechny suroviny v uvedeném pořádí a program na kynutí.

  2. Jakmile se těsto promísí, nechám jej v pekárně kynout asi 20 minut, poté těsto vyjmu a na pomoučeném vále vytvořím tvar bochníku.

  3. Přenesu jej na plech na pečící papír a nechám dalších 20 minut kynout.

  4. Do trouby na dno dáme kastrůlek s vodou a pečeme při 180ˇ cca 20 minut, pak potřeme vodou a pečeme dalších 15-20 minut, až má tu správnou barvičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!