Křupavý a jablečný...
Recepty, MoučníkySuroviny
- Náplň:
- 750 g (oloupaných na kostičky nakrájených) jablek
- 30 g třtinového cukru
- 3 lžíce maizeny (nebo pudinkového prášku neutrální chuti)
- 1 lžička skořice
- 6 lžíc jablečného moštu nebo 3 lžíce jablečného pyré
- citronová šťáva z 1 citrónu
- případně hrst rozinek
- DROBENKA:
- 100 g tmavého třtinového cukru
- 100 g světlého třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky soli
- 225 g celozrnné mouky
- 120 g másla
- TĚSTO:
- 1 vejce + 1 žloutek
- 90 g zakysané smetany
- lžíce vanilkového extraktu
- 80 g třtinového cukru
- 130 g hladké mouky
- 1/2 lžičky prášek do pečiva
- 1/2 lžičky sody
- špetka soli
- 90 g másla
- citronová kůra z 1 citrónu
Postup Křupavý a jablečný...
Postup přípravy receptu
-
Smíchat všechny ingredience na náplň.
V jiné míse připravit drobenku klasickým způsobem.
V další míse smíchat rozpuštěné vychladlé máslo s mokrými ingrediencemi na těsto, na konec pak přisypat suché a kůru.
Do vymazané nebo peč. papírem vystlané formy rozetřít těsto, na ně jablečnou směs a tu důkladně do krajů (ne jako já) zasypat a trochu udusat drobenkou.
Péct 160°C 40-50min.