Dýňový dortík s mascarpone, nutellou a vaječným likérem

Recepty, Moučníky

Suroviny

na těsto:
4 vejce
1,5 hrnku polohrubé mouky
3 lžíce cukru
100 ml oleje
lžičku kypřícího prášku
panák vaječného koňaku
náplň:
2 hrnky nakrájené dýně
600 ml smetany
12 plátků želatiny
4 lžíce nutelly
200 g mascarpone
panák vaječného likéru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme korpus. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme olej, přimícháme mouku s kypřícím práškem a ochutíme koňakem. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme při 180°C asi 25 minut.

  2. Dýni dáme vařit. Stačí jen aby změkla, cca 10 minutek.

  3. Vezmeme 2 vetší mísy a 2 menší misky. Do menších misek dáme po 6 ti plátcích želatiny a necháme nabobtnat. Ve větší budeme dělat náplně.

  4. Smetanu si vyšleháme do tuha. V jedné míse si připravíme nutelovou náplň. Mascarpone si rozmícháme s cukrem. Každý dá kolik chce, já použila 3 lžíce. Přidáme nutellu a pěkně rozmícháme. Přidáme rozpuštěnou nabobtnalou želatinu a vymícháme.

  5. Nakonec přidáme půlku vyšlehané smetany. Rozprostřeme na vychladlý korpus.

  6. Druhou si připravíme tak, že uvařenou dýni rozmixujeme, přidáme trochu cukru dle chuti, v ní rozpustíme nabobtnalou želatinu a přimícháme vyšlehanou smetanu a koňak.

  7. Nalijeme na tmavou náplň a dáme ztuhnout na pár hodin do lednice. Po 3 hodinách už můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!