Masový nákyp s růžičkovou kapustou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 650 g pečeného vepřového masa
- 550 g růžičkové kapusty
- 300 g slaniny např. Gazdovské slaniny
- 1 velká cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 vejce
- 1 lžíce lněného semínka (můžeme vynechat)
- sůl
- mletý pepř
- forma na zapečení (srnčí hřbet)
Postup Masový nákyp s růžičkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Kapustičky očistíme, dáme na 3 minuty vařit do osolené vody a poté necháme v cedníku okapat. 5-7kapustiček(záleží na velikosti) pak odložíme stranou.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, v kastrolu ji osmažíme, přidáme cibuli a česnek a orestujeme do zrůžovění.
Maso a kapustu pomeleme na masovém mlýnku a přidáme k osmaženým surovinám. Přidáme vejce, lněné semínko, podle chuti sůl a pepř a vše důkladně promícháme.
Z odložených kapustiček odřízneme košťály tak, aby se daly kapustičky hezky za sebe naskládat. Odpad“ který nám zbude nakrájíme nahrubo a vmícháme do masové směsi.
Masovou směs rozdělíme na dva díly. Do prvního dílu který stejnoměrně navrstvíme na dno formy zlehka vtlačíme seříznuté kapustičky. Zakryjeme druhým dílem masové směsi a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na nejvyšším stupni (mám plyn) 15 minut.
Poté nakrájíme na porce a podáváme. Můžeme konzumovat teplé i studené s přílohou, která nám vyhovuje.