Masový koláč s olivami
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 3 polévkové lžíce vlažné vody
- sůl
- Masová směs:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- plechovka krájených rajčat
- černé olivy
- sůl pepř
- sušená bazalka
- strouhaný sýr
Postup Masový koláč s olivami
Postup přípravy receptu
-
Jako první připravíme křehké těsto - smícháme všechny suroviny a necháme chvíli odležet.
Mezitím, kdy těsto odpočívá, na pánvi osmahneme drobně nakrájenou cibuli, poté přidáme mleté maso a vařečkou jej neustále rozdělujeme na co nejmenší části. Až bude všechno maso zatažené, zalijeme ho plechovkou rajčat a necháme probublávat, dokud se nevyvaří polovina vody. Přidáme na kolečka nakrájené olivy, promícháme, dochutíme solí, pepřem a sušenou bazalkou. Stáhneme z plotny.
Těsto prsty vmačkáme na dno formy a trochu necháme přečnívat také do okrajů (já používám plech, ale lepší je kulatá forma na koláč). Na těsto vlijeme masovou směs, bohatě posypeme strouhaným sýrem a dáme péct na 30 minut do trouby.