Gulášová polévka z masových knedlíčků
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g mletého masa (vepřové, drůbeží nebo mix)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sádla
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 2 lžičky uzené papriky
- chilli dle chuti
- sůl
- pepř
- 1 litr hovězího vývaru
- 2 střední brambory
- jíška z 1 lžíce sádla a 1 lžíce mouky
- libeček k podávání
Postup Gulášová polévka z masových knedlíčků
Postup přípravy receptu
-
Z mletého masa (měla jsem zbytek vepřového plecka), které osolíme a mírně opepříme, promícháme s 1 prolisovaným stroužkem česneku, utvoříme malé knedlíčky (mokrou rukou). Ponecháme stranou na tácku.
Cibuli rozpůlíme, oloupeme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a za občasného promíchání restujeme dozlatova. Přidáme kuličky masa a prudce orestujeme, vsypeme papriky, promícháme a zalijeme horkým vývarem. Brambory oškrábeme škrabkou, omyjeme a nakrájené na drobné kostičky přidáme vařit do hrnce.
Na pánvičce na sádle uděláme jíšku, mírně osolíme (neudělá hrudky) a přidáme do polévky. Vaříme do změknutí brambor, cca 10-15 minut. Dle chuti přidáme sůl, čerstvě mletý černý pepř, prolisovaný zbytek česneku, případně chilli. Na talíři posypeme libečkem, kdo nemá, může použít petrželku nebo pažitku.