Bramborové smaženky s houbami - recept herečky Jiřiny Bohdalové
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 750 g vařených brambor
- 2 vejce
- sůl
- polohrubá mouka podle potřeby
- lžíce sádla
- lžíce sekané cibule
- trocha petrželky
- 2 lžíce nakrájených hub (sušených, povařených)
- 1 vejce nebo 2 bílky
- strouhanka
- tuk na smažení
Postup Bramborové smaženky s houbami - recept herečky Jiřiny Bohdalové
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme cibuli. Pak ze všech surovin připravíme těsto.
Vyválíme z něj váleček asi 6 cm v průměru, nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné, obalíme v bílcích a strouhance. Osmažíme jako karbanátky. Jíme teplé i studené.