Hrachová kaše s kurkumou a zeleninou
Recepty, LuštěninySuroviny
- 100 g suchého hrachu
- 100 g celeru
- 100 g mrkve
- kousek jarní cibulky
- česnek kolik snesete
- 1 lžíce kurkumy
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce tymiánu
- bobkový list
- máslo
Postup Hrachová kaše s kurkumou a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Hrách namočíme do studené vody alespoň na dvě hodiny, ale ideálně přes noc. Druhý den vodu slijeme a do nové vody nasypeme přebraný hrách, nakrájenou mrkev, celer a jarní cibulku.
Přidáme kmín, bobkový list, tymián a kurkumu. Nesolíme, aby hrách neztvrdl.
Vaříme nejprve na prudkém ohni asi 10 minut odkryté a z povrchu sbíráme pěnu, poté ještě dalších 10 minut pod pokličkou.
Bobkový list vyndáme, kaši přemístíme do mixéru a rozmixujeme do požadované konzistence.
Vrátíme do hrnce a ještě chvíli prohříváme. Můžeme osolit, přidat rozetřený česnek, pro zjemnění plátek másla a případně lžíci lněných semínek na zahuštění. Je-li kaše příliš řídká, můžeme ji přecedit (nebo z ní udělat polévku..). Jíme teplé s tím, co mám rádi:)