Hrachová kaše s kurkumou a zeleninou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

100 g suchého hrachu
100 g celeru
100 g mrkve
kousek jarní cibulky
česnek kolik snesete
1 lžíce kurkumy
1 lžíce kmínu
1 lžíce tymiánu
bobkový list
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Hrách namočíme do studené vody alespoň na dvě hodiny, ale ideálně přes noc. Druhý den vodu slijeme a do nové vody nasypeme přebraný hrách, nakrájenou mrkev, celer a jarní cibulku.

  2. Přidáme kmín, bobkový list, tymián a kurkumu. Nesolíme, aby hrách neztvrdl.

  3. Vaříme nejprve na prudkém ohni asi 10 minut odkryté a z povrchu sbíráme pěnu, poté ještě dalších 10 minut pod pokličkou.

  4. Bobkový list vyndáme, kaši přemístíme do mixéru a rozmixujeme do požadované konzistence.

  5. Vrátíme do hrnce a ještě chvíli prohříváme. Můžeme osolit, přidat rozetřený česnek, pro zjemnění plátek másla a případně lžíci lněných semínek na zahuštění. Je-li kaše příliš řídká, můžeme ji přecedit (nebo z ní udělat polévku..). Jíme teplé s tím, co mám rádi:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!