Karbanátky se zelím

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa z plece (nebo mix)
250 g kysaného zelí (okapané)
1 větší cibule
cca 1 lžička drceného kmínu, dle chuti
pepř mletý, dle chuti
1 lžíce mleté sladké papriky
chilli dle chuti, nemusí být
cca 1 plnější lžička majoránky, dle chuti
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Na troše sádla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme drcený kmín, necháme rozvonět, nasypeme na menší kousky pokrájené zelí a za častého míchání zvolna krátce smažíme. Pak dochutíme paprikou, chilli, pepřem a majoránkou.

  2. K mletému masu přisypeme částečně zchladlou zelnou směs a vše společně řádně promícháme. Dle chuti dosolíme. Nepřidáváme žádné vejce, ani strouhanku či mouku. Není to třeba a vynikne tak plná chuť masa a zelí.

  3. Z mleté směsi tvoříme karbanátky, zhruba o velikosti dlaně, které smažíme v pánvi s rozpáleným sádlem z obou stran dozlatova. Ty pak přendáme na plech (nevymazáváme) a v rozpálené troubě je ještě krátce dopečeme. Pokud nebudeme dělat karbanátky příliš vysoké a nebudeme je příliš zprudka smažit, můžeme krok s dopékáním v troubě klidně vynechat.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo čerstvým chlebem, hořčicí...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!