Slané kremrolky
Recepty, PředkrmySuroviny
- 40 dkg hladké mouky
- 1 šlehačka
- 25 dkg ztuženého tuku
- Slaný krém:
- 200 ml šlehačky
- 15 dkg sýra (nastrouhaný)
- 2 žloutky
- 10 dkg másla
- sůl
- vajíčko (na potření)
- paprika (na posypání)
Postup Slané kremrolky
Postup přípravy receptu
-
Na krém si si v kastrůlku za stálého míchání svaříme šlehačku, sýr, žloutky, máslo a trochu soli.
Necháme vychladit(můžeme do druhého dne) a pak vyšleháme.
Nastrouháme tuk, přidáme mouku a se šlehačkou zaděláme těsto.
Řádně proděláme, na vále vyválíme a rádílkem vykrajujeme pásky, které natáčíme na malé trubičky.
Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sladkou paprikou.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°c asi 20-25 min do růžova. Po vychladnutí naplníme krémem.