Slané kremrolky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

40 dkg hladké mouky
1 šlehačka
25 dkg ztuženého tuku
Slaný krém:
200 ml šlehačky
15 dkg sýra (nastrouhaný)
2 žloutky
10 dkg másla
sůl
vajíčko (na potření)
paprika (na posypání)

Postup přípravy receptu

  1. Na krém si si v kastrůlku za stálého míchání svaříme šlehačku, sýr, žloutky, máslo a trochu soli.

  2. Necháme vychladit(můžeme do druhého dne) a pak vyšleháme.

  3. Nastrouháme tuk, přidáme mouku a se šlehačkou zaděláme těsto.

  4. Řádně proděláme, na vále vyválíme a rádílkem vykrajujeme pásky, které natáčíme na malé trubičky.

  5. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sladkou paprikou.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°c asi 20-25 min do růžova. Po vychladnutí naplníme krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!