Čoko-vanilkový dort podkova

Recepty, Dorty

Suroviny

(Dortový korpus středně velká podkova:)
440 g polohrubé mouky
3 lžičky kakaa
440 g krupicového cukru
10 vajec (bílky zvlášť, žloutky zvlášť)
6 lžic oleje
5 lžiček vanilkového cukru
1/2 kypřícího prášku
100 ml mléka
Krém:
vanilkový pudink
cukr krupice
cukr moučka
máslo
kandované třešně
nutella
čokoláda
kakao
Ozdoba:
stříbrné perly
kokos
/figurka koně vytvořená z čokolády/
čokoláda tmavá
čokoláda bílá
vlašské ořechy nasekané na drobno

Postup přípravy receptu

  1. Postup korpus: Mouku, kakao a kypřící prášek smícháme dohromady. Bílky ušleháme z 1/3 cukru a žloutky z 2/3 cukru spolu s olejem, mlékem a vanilkovým cukrem. Pak žloutky smícháme s bílky a nakonec přimícháme mouku.

  2. Krém: 160 g vanilkového prášku (pudink) uvaříme s 1 litrem mléka a přidáme 4 lžíce cukru, dále si zvlášť ušleháme máslo s moučkovým cukrem/ asi 3 lžíce/, dále vše smícháme dohromady spolu s nakrájenými kandovanými třešněmi (cca 7 ks).

  3. Krém 2: 120 g vanilkového prášku (pudink) uvaříme s 3/4 litrem mléka a přidáme 3 lžíce cukru, dále si zvlášť ušleháme 1/2 másla s moučkovým cukrem (asi 2 lžíce), dále vše smícháme dohromady spolu s 2 lžícemi nugety, 2 lžícemi rozehřáté čokolády a 2 lžícemi kakaa.

  4. Podkovku rozkrojíme na tři díly, z nichž každý díl na který dáme krém potřeme cukerným rozvarem (4 lžíce cukru a zalít vodou, jen aby se zakryl v hrnečku cukr a necháme vařit dokud se nezačne rozvar lepit).

  5. Necháme vychladnout a potřeme díl krémem a další díl stejně. Když už máme všechny díly na sobě poskládaný, tak ještě celou podkovu přetřeme krémem slabou vrstvou a po stranách obsypeme ořechy. Vrch ozdobíme dle obrázku či jinak, jak kdo chce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!