Kornoutky z oplatek

Recepty, Cukroví

Suroviny

dortové oplatky neslazené
krém:
1 máslo
20 dkg cukru moučky
0,5 l mléka
4 lžíce Maizeny
1 jahody zavařené (sklenička)
čokoládová poleva:
čokoláda na vaření
ztužený tuk

Postup přípravy receptu

  1. Oplatky nakrájíme na čtverce 5x5cm a nad párou z nich stočíme kornoutky. (Stáčíme rychle přes prst, nahříváme max. po 4 kusech, už po 10-15 vteřinách jsou ohebné. Nesmí se zase moc přepařit, aby nebyly mokré, protože ty jsou pak po uschnutí tvrdé.)

  2. Hotové kornoutky plníme krémem, dáme na chvíli do mrazáku a až náplň ztuhne, namáčíme v čokoládové polevě.

  3. Krém: Mléko svaříme za stálého míchání s Maizenou na hustou kaši a necháme vychladnout. Změklé máslo našleháme s cukrem, přidáme kaši, zavařeninu a znovu vše prošleháme. Vše musí mít stejnou pokojovou teplotu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!