Zdravý jablečný koláč s ovesnými vločkami a šmakounem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky jemných ovesných vloček (kupuji v Lídlu)
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- 2 čajová lžička skořice
- 1 čajová lžička sušené pomerančové kůry
- 2 čajová lžička prášku do pečiva
- 150 g bílého jogurtu
- 3 velká jablka
- 100 g šmakouna – meruňkový nebo švestkový
- 5 čajová lžička medu
- trochu brusinek
- trochu vlašských ořechů
- trochu mandlových plátků
- slunečnicová semínka
- sezamová semínka
Postup Zdravý jablečný koláč s ovesnými vločkami a šmakounem
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vločky, vejce, mléko, čtyři čajové lžičky medu a necháme deset minut vločky nasáknout. Pak přidáme prášek do pečiva, důkladně promícháme a dáme do malého pekáčku vyloženého papírem péci do vyhřáté trouby na 180 °C na 10 minut.
Mezitím nahrubo nastrouháme jablka a šmakouna, přidáme skořici, pomerančovou kůru, jednu čajovou lžičku medu, jogurt, zamícháme a dáme na pečený vločkový korpus, přidáme nasekané oříšky, brusinky a plátky mandlí, semínka a dopečeme ještě v troubě 40 - 45 minut.