Zdravý jablečný koláč s ovesnými vločkami a šmakounem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky jemných ovesných vloček (kupuji v Lídlu)
2 vejce
300 ml mléka
2 čajová lžička skořice
1 čajová lžička sušené pomerančové kůry
2 čajová lžička prášku do pečiva
150 g bílého jogurtu
3 velká jablka
100 g šmakouna – meruňkový nebo švestkový
5 čajová lžička medu
trochu brusinek
trochu vlašských ořechů
trochu mandlových plátků
slunečnicová semínka
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vločky, vejce, mléko, čtyři čajové lžičky medu a necháme deset minut vločky nasáknout. Pak přidáme prášek do pečiva, důkladně promícháme a dáme do malého pekáčku vyloženého papírem péci do vyhřáté trouby na 180 °C na 10 minut.

  2. Mezitím nahrubo nastrouháme jablka a šmakouna, přidáme skořici, pomerančovou kůru, jednu čajovou lžičku medu, jogurt, zamícháme a dáme na pečený vločkový korpus, přidáme nasekané oříšky, brusinky a plátky mandlí, semínka a dopečeme ještě v troubě 40 - 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!