Zelofleky LC
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- menší hlava syrového zelí
- 250 g uzeného masa nebo slaniny
- 1 střední cibule
- 2 lžíce sádla
- 3 vejce
- 2 dl mléka
- pepř, sůl
Postup Zelofleky LC
Postup přípravy receptu
-
Syrové zelí nakrájíme na čtverečky 2x2 cm a zalijeme vařící vodou, necháme 10 minut odstát a slijeme.
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme uzené maso. Můžeme přidat i slaninu. Promícháme se zelím a vložíme do vymazaného pekáče.
Pečeme v troubě, necháme lehce opéct a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a pepřem, dopečeme. Lze podávat samostatně nebo jako příloha. Je možné jíst i studené. Nevypadá to nijak gurmánsky, ale rozhodně stojí za zkoušku. Vhodné i pro low-crab.