Bramborové nočky s rukolou, tofu a rajčatovým pestem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

165 g brambor uvařených ve slupce
50 g celozrnné pšeničné hladké mouky
50 g hladké mouky
1 menší vejce – 50 g
10 g rukoly
3 jarní cibulky
50 g přírodního tofu
3 sušená rajčata
1 lžíce olivového oleje
3 lžíce rajčatového pesta

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu na noky.

  2. Brambory prolisujeme, smícháme s moukami, soli a rukolou nakrájenou nadrobno. Pokud je těsto příliš řídké, zahustíme ještě trochou mouky.

  3. Na vále vytvoříme váleček asi 3 cm široký a odkrajujeme nožem noky, které vkládáme do vroucí osolené vody.

  4. Vaříme 3-5 minut.

  5. Noky zatužíme“ ve studené vodě a ihned vyjmeme.

  6. Na pánvi rozehřejeme olej.

  7. Cibulku a sušená rajčata nakrájíme nadrobno a vložíme do pánve, orestujeme.

  8. Tofu nastrouháme nahrubo a přimícháme spolu s rajčatovým pestem.

  9. Můžeme dosolit a podáváme s noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!