Bramborové nočky s rukolou, tofu a rajčatovým pestem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 165 g brambor uvařených ve slupce
- 50 g celozrnné pšeničné hladké mouky
- 50 g hladké mouky
- 1 menší vejce – 50 g
- 10 g rukoly
- 3 jarní cibulky
- 50 g přírodního tofu
- 3 sušená rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce rajčatového pesta
Postup Bramborové nočky s rukolou, tofu a rajčatovým pestem
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit vodu na noky.
Brambory prolisujeme, smícháme s moukami, soli a rukolou nakrájenou nadrobno. Pokud je těsto příliš řídké, zahustíme ještě trochou mouky.
Na vále vytvoříme váleček asi 3 cm široký a odkrajujeme nožem noky, které vkládáme do vroucí osolené vody.
Vaříme 3-5 minut.
Noky zatužíme“ ve studené vodě a ihned vyjmeme.
Na pánvi rozehřejeme olej.
Cibulku a sušená rajčata nakrájíme nadrobno a vložíme do pánve, orestujeme.
Tofu nastrouháme nahrubo a přimícháme spolu s rajčatovým pestem.
Můžeme dosolit a podáváme s noky.