Hřiby v sýrovo solamylovém těstíčku
Recepty, HoubySuroviny
- 400 g očištěných hřibů bez nožky/cca 6středně velkých kloboučků
- 150 ml smetany nebo mléka
- 100 g tvrdého sýra
- 5 lžic solamylu
- 1 lžíci petrželky (nasekaných lístků)
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- sůl
- silnější plátek másla
- 200 ml oleje na smažení
Postup Hřiby v sýrovo solamylovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Smetanu prošleháme se solamylem, kmínem, solí a petrželkou. Přidáme na jemných slzičkách nastrouhaný sýr a umícháme těstíčko hustější konzistence.
Zdravé, tvrdé kloboučky nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Namáčíme je do těstíčka a pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku do zlatavé barvy.
Po usmažení je klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Můžeme podávat se zeleninovou oblohou a pečivem, nebo s bramborovou kaší.