Hřiby v sýrovo solamylovém těstíčku

Recepty, Houby

Suroviny

400 g očištěných hřibů bez nožky/cca 6středně velkých kloboučků
150 ml smetany nebo mléka
100 g tvrdého sýra
5 lžic solamylu
1 lžíci petrželky (nasekaných lístků)
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
silnější plátek másla
200 ml oleje na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu prošleháme se solamylem, kmínem, solí a petrželkou. Přidáme na jemných slzičkách nastrouhaný sýr a umícháme těstíčko hustější konzistence.

  2. Zdravé, tvrdé kloboučky nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Namáčíme je do těstíčka a pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku do zlatavé barvy.

  3. Po usmažení je klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Můžeme podávat se zeleninovou oblohou a pečivem, nebo s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!