Brněnská plněná kotleta
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 5 plátků vepřové kotlety (bez kosti)
- 1 cibule (střední)
- 2 stroužky česneku
- 1 litr vývaru
- vepřové sádlo
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- Náplň:
- 1 hrst mraženého hrášku
- 3 plátky šunky
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- máslo
Postup Brněnská plněná kotleta
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a opatrně rozklepeme tak, aby nedošlo k protržení plátku masa. Vznikne nám větší plátek masa.
Maso osolíme a opepříme.
Do rozpálené menší pánve dáme lžičku másla, rozklepneme vejce, ze kterých vyrobíme klasická míchaná vejce.
Do vajec přidáme najemno nakrájenou šunku a hrášek.
Vše smícháme, a necháme vychladit.
Plátky rozklepaných kotlet, plníme vyrobenou směsí a spíchneme kovovou jehlicí nebo párátky.
Do hrnce si dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a nasekaným česnekem. Plněné kotlety vložíme k cibuli a zprudka společně lehce opečeme.
Jakmile maso zezlátne, lehce podlijeme vývarem a dusíme, aby se nám do šťávy prolnula chuť všech použitých surovin.
Jakmile je maso měkké, tak ho vyjmeme, omáčku lehce zaprášíme hladkou moukou a necháme ještě provařit.
Na závěr omáčku rozmixujeme za pomocí ponorného mixeru, vrátíme prohřát maso a podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.