Brněnská krůtí jehla „MIX“
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg krůtích prsou
- 1 klobáska (Dargovská)
- 20 dkg salámu Gothaj vcelku
- 2 malé mladé cukety
- 2 větší červené cibule
- 1 kávová lžíce Vegety
- 1 kávová lžíce mleté sladké červené papriky
- olej
- kovové jehlice nebo špejle
Postup Brněnská krůtí jehla „MIX“
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a naložíme do směsi oleje, ve kterém rozmícháme Vegetu a mletou červenou papriku (oboje po 1 KL).
Necháme uležet do druhého dne.
Ostatní suroviny si nakrájíme na stejně široká kolečka – cibuli na čtvrtky.
Postupně napichujeme na jehlice nebo špejle a to v pořadí, které nám vyhovuje, a oku lahodí.
Uvedené množství je na cca 6 jehel.
Zprudka opečeme ze všech stran na větší pánvi a dáme poté na plech do trouby zapéct na 180°C cca 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem.