Omáčka Alfredo (vegan verze)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

750 ml neslazeného mandlového mléka
100 g květáku
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
bujónový prášek nebo jen sůl a pepř
1 lžíce lahůdkového droždí
1/2 lžičky citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce vlijeme olej, vhodíme drobně pokrájený česnek a necháme chvíli restovat.

  2. Jakmile začne česnek vonět, přilijeme mléko, ochutíme bujonovým práškem nebo jen solí a pepřem a přivedeme k varu.

  3. Květák rozdělíme na co nejmenší růžičky a vhodíme do vroucího mléka. Necháme vařit cca 5 minut nebo dokud není květák měkký.

  4. Poté vše přelijeme do mixéru, přisypeme lahůdkové droždí, citronovou šťávu a rozmixujeme dohladka.

  5. Smícháme s uvařenýma špagetama a ihned podáváme sypané třeba veganským parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!