Omáčka Alfredo (vegan verze)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 750 ml neslazeného mandlového mléka
- 100 g květáku
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- bujónový prášek nebo jen sůl a pepř
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 1/2 lžičky citronové šťávy
Postup Omáčka Alfredo (vegan verze)
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce vlijeme olej, vhodíme drobně pokrájený česnek a necháme chvíli restovat.
Jakmile začne česnek vonět, přilijeme mléko, ochutíme bujonovým práškem nebo jen solí a pepřem a přivedeme k varu.
Květák rozdělíme na co nejmenší růžičky a vhodíme do vroucího mléka. Necháme vařit cca 5 minut nebo dokud není květák měkký.
Poté vše přelijeme do mixéru, přisypeme lahůdkové droždí, citronovou šťávu a rozmixujeme dohladka.
Smícháme s uvařenýma špagetama a ihned podáváme sypané třeba veganským parmezánem.