Slaný závin (pizza, špenát)
Recepty, PředkrmySuroviny
- Špenátový závin:
- 1 listové těsto
- mražené špenátové listy
- česnek
- sůl
- 1 Mozzarella
- 200 g Goudy
- 2 vejce
- olej
- cibule
- Pizza závin:
- 1 listové těsto
- podle chuti salám (šunka, Vysočina....)
- 2 bal. plátkového Eidamu
- 1 rajský protlak
- Pizza koření
- 1 vejce
- 2 nožičky libovolných párků
Postup Slaný závin (pizza, špenát)
Postup přípravy receptu
-
Špenátový závin: na oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme špenátové listy a chvilku restujeme. Přidáme česnek (já dala 3 stroužky) a osolíme. Když je špenát rozmrzlý, tak přidáme jedno vejce, necháme zchladnout. Vyválíme listové těsto, na které klademe špenát, na něj na kolečka nakrájenou Mozzarellu a nastrouhanou Goudu. Listové těsto zabalíme do tvaru závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem a pečeme dozlatova cca 20 min. na 180° C.
Pizza závin: listové těsto vyválíme a potřeme rajským protlakem, který následně posypeme Pizza kořením. Klademe plátky salámu a sýru. Doprostřed vyskládáme párky a na ně další plátky sýru. Zabalíme do tvaru závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem a pečeme dozlatova cca 20 min na 180° C.