Slaný závin (pizza, špenát)

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Špenátový závin:
1 listové těsto
mražené špenátové listy
česnek
sůl
1 Mozzarella
200 g Goudy
2 vejce
olej
cibule
Pizza závin:
1 listové těsto
podle chuti salám (šunka, Vysočina....)
2 bal. plátkového Eidamu
1 rajský protlak
Pizza koření
1 vejce
2 nožičky libovolných párků

Postup přípravy receptu

  1. Špenátový závin: na oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme špenátové listy a chvilku restujeme. Přidáme česnek (já dala 3 stroužky) a osolíme. Když je špenát rozmrzlý, tak přidáme jedno vejce, necháme zchladnout. Vyválíme listové těsto, na které klademe špenát, na něj na kolečka nakrájenou Mozzarellu a nastrouhanou Goudu. Listové těsto zabalíme do tvaru závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem a pečeme dozlatova cca 20 min. na 180° C.

  2. Pizza závin: listové těsto vyválíme a potřeme rajským protlakem, který následně posypeme Pizza kořením. Klademe plátky salámu a sýru. Doprostřed vyskládáme párky a na ně další plátky sýru. Zabalíme do tvaru závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem a pečeme dozlatova cca 20 min na 180° C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!