Pečený králík na zelenině a divokém koření

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králík
500 g uzeného bůčku
3 cibule
1 bulva fenyklu
3 řapíky řapíkatého celeru
1 palici česneku
sůl
drcený kmín
3 bobkové listy
6 kuliček nové koření
6 kuliček jalovec
6 kuliček celého pepře
2 větvičky čerstvého tymiánu
2 větvičky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme uzeným bokem, co zůstane nakrájíme na silnější plátky.

  2. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kousky.

  3. Koření dáme do hmoždíře a rozmačkáme.

  4. Do pekáče dáme nejdříve všechnu nakrájenou zeleninu.

  5. Pak přidáme králíka a uzený bok, osolíme, posypeme rozmačkaným kořením. Podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 250°C a pečeme přiklopené asi 30 min. Snížíme teplotu na 180°C a dopékáme za občasného polévání výpekem dokud není maso měkké. Já jsem ke konci pustila asi na 5 min. gril. Přílohu si zvolí každý dle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!