Držťková polévka z předvařených držťek

Recepty, Polévky

Suroviny

Dršťky cca 650 g (předvařené)
Cibule - větší 1 ks
Masox 0,5 kostky
Česnek - 3 stroužky
Majoránka - sušená
Pepř
Kmín - drcený
Nové koření 2 kuličky
Chilli
Paprika mletá
Tymián
Provensálské koření
Oregano
Petržel
Bobkový list - 2 ks
Mouka hladká
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Držťky dáme do vařící vody a po 1 minutě slijeme přes cedník.

  2. Vložíme do druhé vroucí vody, osolíme a vaříme do měkka (což trvá jen cca 15 minut). Přecedíme, ale vodu si necháme stranou. V jiném kastrólu si osmahneme na troše sádla jednu větší cibuli (na jemno nakrájenou).

  3. Zaprášíme moukou a paprikou a krátce osmahneme.

  4. Následně přilijeme vývar z dršťek a promícháme (trochu vývaru si ještě necháme stranou na případné zahuštění). Už nesolíme.

  5. Dále přidáme půl kostky masoxu + 2 kuličky Nového koření + 2 bobkové listy + špetku sušené petržele, oregána, provensálu, tymiánu, pepře, chilli, kmínu, majoránky a jeden prolisovaný stroužek česneku. Necháme cca 40 minut povařit.

  6. Potom přidáme držťky a zbytek prolis. česneku. Povaříme ještě cca 5 minut.

  7. Podle potřeby můžeme zahustit zbytkem vývaru s moukou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!