Držťková polévka z předvařených držťek
Recepty, PolévkySuroviny
- Dršťky cca 650 g (předvařené)
- Cibule - větší 1 ks
- Masox 0,5 kostky
- Česnek - 3 stroužky
- Majoránka - sušená
- Pepř
- Kmín - drcený
- Nové koření 2 kuličky
- Chilli
- Paprika mletá
- Tymián
- Provensálské koření
- Oregano
- Petržel
- Bobkový list - 2 ks
- Mouka hladká
- Sůl
Postup Držťková polévka z předvařených držťek
Postup přípravy receptu
-
Držťky dáme do vařící vody a po 1 minutě slijeme přes cedník.
Vložíme do druhé vroucí vody, osolíme a vaříme do měkka (což trvá jen cca 15 minut). Přecedíme, ale vodu si necháme stranou. V jiném kastrólu si osmahneme na troše sádla jednu větší cibuli (na jemno nakrájenou).
Zaprášíme moukou a paprikou a krátce osmahneme.
Následně přilijeme vývar z dršťek a promícháme (trochu vývaru si ještě necháme stranou na případné zahuštění). Už nesolíme.
Dále přidáme půl kostky masoxu + 2 kuličky Nového koření + 2 bobkové listy + špetku sušené petržele, oregána, provensálu, tymiánu, pepře, chilli, kmínu, majoránky a jeden prolisovaný stroužek česneku. Necháme cca 40 minut povařit.
Potom přidáme držťky a zbytek prolis. česneku. Povaříme ještě cca 5 minut.
Podle potřeby můžeme zahustit zbytkem vývaru s moukou.