Jemná kynutá tvarohová bábovka
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 110 ml (g) vody
- vanička tvarohu
- 2 žloutky
- 80 g změklé Hery
- lžíce rumu
- 80 g cukru
- vanilkový cukr
- 3 lžičky citrónové kůry
- 150 g hrubé mouky
- 350 g hladké mouky
- 21 g droždí
Postup Jemná kynutá tvarohová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé), část odvážené mouky si necháme na dosypání během hnětení - zpočátku je těsto tužší. Použijeme program Těsto (s kynutím).
Po ukončení těsto vytáhneme, lehce propracujeme (pokud je třeba, mírně podsypeme troškou mouky) a urovnáme do tukem vymazané bábovkové formy.
Necháme nakynout, povrch potřeme mlékem a upečeme - vsadíme do trouby vyhřáté na 200°C, po 3-5 minutách teplotu snížíme na 180°C a upečeme (asi 35-45 min, podle trouby).
Zkusíme do bábovky opatrně vpíchnout špejli a pokud ji vytáhneme suchou, troubu vypneme, bábovku necháme chvíli odpočinout a pak ji vyklopíme. Podáváme pocukrovanou.