Zdivočelý květák
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 střední květák
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 2 lžičky kari
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- trochu strouhaného sýru na posypání
- olej
- 1 lžička másla
Postup Zdivočelý květák
Postup přípravy receptu
-
Květák uvaříme v osolené vodě do křupava asi 10 minut.
Na oleji zpěníme cibulku a na jemno nakrájený česnek, přidáme okapaný květák rozdělený na malé růžičky a chvíli opékáme malinko dozlatova. Pak přidáme 2 lžičky kari a 1 lžičku mletého zázvoru a opékáme na mírném ohni. Jakmile je květák zbarvený do okrova, přilijeme 1 vejce, které jsme rozšlehali v sojové omáčce, a opékáme, dokud se vejice nevysráží. Ochutnáme a popřípadě dochutíme solí. Kdo má rád víc pálivé, může přidat chili. Na zjemnění jsem přidala lžičku másla.
Podáváme s bramborem.