Zdivočelý květák

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední květák
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
2 lžičky kari
1 lžička sušeného zázvoru
1 polévková lžíce sojové omáčky
trochu strouhaného sýru na posypání
olej
1 lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme v osolené vodě do křupava asi 10 minut.

  2. Na oleji zpěníme cibulku a na jemno nakrájený česnek, přidáme okapaný květák rozdělený na malé růžičky a chvíli opékáme malinko dozlatova. Pak přidáme 2 lžičky kari a 1 lžičku mletého zázvoru a opékáme na mírném ohni. Jakmile je květák zbarvený do okrova, přilijeme 1 vejce, které jsme rozšlehali v sojové omáčce, a opékáme, dokud se vejice nevysráží. Ochutnáme a popřípadě dochutíme solí. Kdo má rád víc pálivé, může přidat chili. Na zjemnění jsem přidala lžičku másla.

  3. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!