Veganský cizrnový sýr (bez ořechů, soji a agaru)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 malá sklenička hladké cizrnové mouky (80 g)
- 2 skleničky vody
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- ½ lžičky sušené cibule
- ½ lžičky sušeného česneku
- ¼ lžičky kurkumy
- ¾ lžičky soli
- několik kapek citronové šťávy
- 1 lžička kokosového oleje
Postup Veganský cizrnový sýr (bez ořechů, soji a agaru)
Postup přípravy receptu
-
Cizrnovou mouku zalijeme vodou, rozmícháme dohladka a necháme 30 minut odstát. Vmícháme lahůdkové droždí, sušenou cibuli a česnek, kurkumu a sůl. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném plameni 10 minut. Výsledná kaše musí být hodně hustá. Na závěr vmícháme citronovou šťávu a kokosový olej.
Horkou kaši přendáme do formy lehce vytřené olejem, povrch uhladíme a necháme vychladnout.