Veganský cizrnový sýr (bez ořechů, soji a agaru)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 malá sklenička hladké cizrnové mouky (80 g)
2 skleničky vody
2 lžíce lahůdkového droždí
½ lžičky sušené cibule
½ lžičky sušeného česneku
¼ lžičky kurkumy
¾ lžičky soli
několik kapek citronové šťávy
1 lžička kokosového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnovou mouku zalijeme vodou, rozmícháme dohladka a necháme 30 minut odstát. Vmícháme lahůdkové droždí, sušenou cibuli a česnek, kurkumu a sůl. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném plameni 10 minut. Výsledná kaše musí být hodně hustá. Na závěr vmícháme citronovou šťávu a kokosový olej.

  2. Horkou kaši přendáme do formy lehce vytřené olejem, povrch uhladíme a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!