Zelenina na víně a medu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší lilek
1 menší cuketa
1 středně velká cibule
3 stroužky česneku
cca 2 cm zázvoru
1 bílá paprika
3-4 malé brambory i se slupkou
3 menší žampiony
1 chilli paprička
2 kusy rajčat
jarní cibulka
sůl
pepř
šťáva z půlky citronu
3 lžíce sojové omáčky
3 lžíce medu
1 dcl bílého vína
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřeleme olej. Cuketu nakrájíme na plátky, lilek taktéž na plátky, nebo čtvrtky a opékáme zvolna na pánvi s olivovým olejem.

  2. Postupně přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, na nudličky papriku a mícháme.

  3. Pak přidáme na čtvrtky nakrájené brambory, žampiony, rajčata, čili papričku a jarní cibulku.

  4. Vše promícháváme cca 5 minut.

  5. Ještě přidáme 3 lžíce medu, sojovku, šťávu z poloviny citronu, víno, promícháme a vložíme do předehřáté trouby.

  6. Pečeme na 200°C cca 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!