Řecká pánev
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1-2 plátky krkovice nebo kotlety
- 1 středně velká cibule
- oregano
- římský kmín
- asi lžíci oleje
- Příloha:
- 1 větší mrkev
- 1/2 menší brokolice
- 2-3 stroužky česneku
- vývar
- 1 sáček rýže
- několik vlásků šafránu
- špetka kurkumy
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř",
Postup Řecká pánev
Postup přípravy receptu
-
Den dopředu si maso nakrájíme na nudličky a dáme je do misky. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, oregano a římský kmín-zhruba 1/4 lžičky, raději méně. Osolíme za zakapeme olejem.
Na druhý den na trošce oleje maso zprudka opečeme tak, aby malinko zhnědlo a přidáme trochu vývaru. Dusíme do částečného zredukování vody, aby nám zůstala i šťáva.
V osolené vodě uvaříme sáček rýže, přidáme několik vlásků šafránu a špetku kurkumy. Uvařenou rýži dáme zatím bokem.
Na lžíci másla restujeme na nudličky nakrájenou mrkev, růžičky brokolice a plátky česneku-zhruba 4 minuty. Vše osolíme a zalijeme trochou vývaru a provaříme. Do této směsi přidáme rýži a společně ještě chvíli prohřejeme. Na talíř naložíme doprostřed rýži se zeleninou, obložíme ji hotovým masem a polijeme šťávou.