Řecká pánev

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1-2 plátky krkovice nebo kotlety
1 středně velká cibule
oregano
římský kmín
asi lžíci oleje
Příloha:
1 větší mrkev
1/2 menší brokolice
2-3 stroužky česneku
vývar
1 sáček rýže
několik vlásků šafránu
špetka kurkumy
1 lžíce másla
sůl
pepř",

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu si maso nakrájíme na nudličky a dáme je do misky. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, oregano a římský kmín-zhruba 1/4 lžičky, raději méně. Osolíme za zakapeme olejem.

  2. Na druhý den na trošce oleje maso zprudka opečeme tak, aby malinko zhnědlo a přidáme trochu vývaru. Dusíme do částečného zredukování vody, aby nám zůstala i šťáva.

  3. V osolené vodě uvaříme sáček rýže, přidáme několik vlásků šafránu a špetku kurkumy. Uvařenou rýži dáme zatím bokem.

  4. Na lžíci másla restujeme na nudličky nakrájenou mrkev, růžičky brokolice a plátky česneku-zhruba 4 minuty. Vše osolíme a zalijeme trochou vývaru a provaříme. Do této směsi přidáme rýži a společně ještě chvíli prohřejeme. Na talíř naložíme doprostřed rýži se zeleninou, obložíme ji hotovým masem a polijeme šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!