Turecká nevěstina polévka podle Annabel Langbein
Recepty, PolévkySuroviny
- 6 lžic másla
- 3 větší cibule
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 a 1/2 KL sladké papriky
- 1/4 KL cayenského pepře
- 1 a 1/2 hrnku červené čočky
- 3/4 hrnku bulguru
- zeleninový vývar nebo voda
- 1 a 1/2 PL sušené máty
- 2 PL nasekané čerstvé máty
- sůl
- pepř
- 2 PL šťávy z citronu
- bílý jogurt a citron na dochucení
Postup Turecká nevěstina polévka podle Annabel Langbein
Postup přípravy receptu
-
Nasekáme cibule a v hrnci je na másle pomalu smažíme, dokud nejsou skoro měkké (cca 10 min). Přidáme rajský protlak, sladkou papriku, cayenský pepř a chvilku mícháme.
Do hrnce přidáme čočku a bulgur, zalijeme vodou nebo vývarem. Osolíme a vaříme do změknutí asi 30 minut.
Do polévky přidáme sušenou mátu, čerstvou mátu a šťávu z citronu, promícháme, vypneme a necháme uležet asi 15 min. Podáváme s bílým jogurtem, mátou a citronem.