Turecká pide
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Těsto:
- 1 vejce
- 1 kelímek kysané smetany
- 1/2 kelímku oleje
- 1 kelímek vlažné vody
- 2 kl soli
- 1 kl cukru
- 1 sušené droždí (můžeme použít i čerstvé droždí)
- 500 g hladké mouky
- Náplň:
- mleté maso
- 1 cibule
- česnek
- malý rajčatový protlak
- oregano
- bazalka
- sůl
- Navrch:
- 1 vejce
- 2 pl kysané smetany
- strouhaný sýr
Postup Turecká pide
Postup přípravy receptu
-
Všetky suroviny na cesto dáme do pekárničky a necháme vykysnúť.
Po vykysnutí rozdelíme na 8 - 9 častí a urobíme takzvané loďky.
Mleté mäso orestujeme na cibuľke, pridáme cesnak, oregano, bazalku, soľ a zmesou plníme loďky.
Vymiešame vajíčko s kyslou smotanou a dáme navrch
Pečieme na 190°C asi 17 min. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.