Turecká pide

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Těsto:
1 vejce
1 kelímek kysané smetany
1/2 kelímku oleje
1 kelímek vlažné vody
2 kl soli
1 kl cukru
1 sušené droždí (můžeme použít i čerstvé droždí)
500 g hladké mouky
Náplň:
mleté maso
1 cibule
česnek
malý rajčatový protlak
oregano
bazalka
sůl
Navrch:
1 vejce
2 pl kysané smetany
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Všetky suroviny na cesto dáme do pekárničky a necháme vykysnúť.

  2. Po vykysnutí rozdelíme na 8 - 9 častí a urobíme takzvané loďky.

  3. Mleté mäso orestujeme na cibuľke, pridáme cesnak, oregano, bazalku, soľ a zmesou plníme loďky.

  4. Vymiešame vajíčko s kyslou smotanou a dáme navrch

  5. Pečieme na 190°C asi 17 min. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!