Přírodní krkovička s celerovou remuládou (salátem)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovičky
- sůl
- pepř (popř. směs pepřů či oblíbené koření na grilovaná masa)
- olej
- Na remuládu:
- 1/4 celeru
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce majonézy
- 1 žloutek (vařený)
- 1 kyselá okurka (malá)
- šťáva z 1/2 citronu
- petrželka
- celer (mladé lístky)
- sůl
Postup Přírodní krkovička s celerovou remuládou (salátem)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme remuládu. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky, já používám škrabku na zeleninu k tomu určenou (od Tescomy) nebo můžeme nahrubo nastrouhat. Zakápneme citronovou šťávou, aby nám celer nezhnědl.
Smícháme majonézu s hořčicí a utřeným žloutkem, přistrouháme najemno okurku a smícháme s celerem. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici. Krkovici osolíme, opepříme a opečeme pozvolna na rozpáleném oleji.