Krůtí nudličky s bazalkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtích prsou
1 šalotka
2 stroužky česneku
1 velké rajče
2 lžíce bílého suchého vína
1 šálek drůbežího vývaru
200 ml smetany ke šlehání
2 hrsti bazalkových lístků
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Prsa nakrájíme na nudličky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a nudličky masa ze všech stran prudce osmahneme, pak do pánve přimícháme nasekanou šalotku a stroužky česneku, malou chvilku ještě společně restujeme, pak zastříkneme vínem, počkáme, až se víno vyvaří a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a přimícháme rajče nakrájené na malé kostičky.

  2. Podusíme, až je maso měkké a vývar skoro vyvařený. Do pánve přilijeme smetanu a necháme ji trochu zredukovat na omáčku. Pak pánev vypneme a do omáčky zamícháme nahrubo nasekanou bazalku. Podáváme s těstovinami, rýží nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!