Pečená hlíva ústřičná s bedlou jedlou

Recepty, Houby

Suroviny

500 g hlívy
500 g bedel
1 cibule
2 stroužky česneku
střik bílého vína
cca 8 lístků šalvěje
3 polévkové lžíce másla
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu i bedly zbavíme nožiček, větší klobouky natrháme na menší kusy.

  2. Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky. Vše smícháme a dáme na máslo do pekáče.

  3. Přidáme šalvěj, ochutíme solí a pepřem, zastříkneme bílým vínem a pečeme v předehřáté troubě na 180°cca 30-40 minut. V průběhu pečení občas promícháme.

  4. Vytáhneme, případně dochutíme a podáváme. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s celerem, slaninou a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!