Pečená hlíva ústřičná s bedlou jedlou
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g hlívy
- 500 g bedel
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- střik bílého vína
- cca 8 lístků šalvěje
- 3 polévkové lžíce másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Pečená hlíva ústřičná s bedlou jedlou
Postup přípravy receptu
-
Hlívu i bedly zbavíme nožiček, větší klobouky natrháme na menší kusy.
Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky. Vše smícháme a dáme na máslo do pekáče.
Přidáme šalvěj, ochutíme solí a pepřem, zastříkneme bílým vínem a pečeme v předehřáté troubě na 180°cca 30-40 minut. V průběhu pečení občas promícháme.
Vytáhneme, případně dochutíme a podáváme. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s celerem, slaninou a petrželkou.